Lähde:Youtube

LÄHDENPR

Kun on niin kuuma, että tiet sulavat – kirjaimellisesti!

Sillä välin, kun Suomessa sataa lunta ja pakkaset paukkuvat, jossain osissa maailmaa on silti lämmintä. Hyvinkin lämmintä. Kirjaimellisesti niin lämmintä, että tiet sulavat silmiemme edessä.

Australiassa on tällä hetkellä kuuma ilma. Kesä on maailman toisella puolella parhaimmillaan, ja lämpimästä ilmasta nautitaan Australiassa ihan toden teolla. Australian poliisi varoitteli hiljattain Victorian asukkaita olemana varovaisia tien päällä, nimittäin Victoriassa eräällä valtatiellä sulanutta asfalttia oli jopa 10 kilometrin mittainen pätkä. Suomessa poliisi varoittelee jäisistä teistä – Australiassa poliisi varoittelee sulavista teistä.


Vaikka tämä on kummallinen tapahtuma, se ei kuitenkaan ole kovin harvinaista. Asfaltti on kuin suklaata: kun on tarpeeksi kuuma, se sulaa jalkojen ja renkaiden alla. Kun on kylmä, se kohmettuu aloilleen kuoppineen ja kaikkineen. Intiassa oli taannoin niin kuuma, että jalankulkijoiden oli vaikeaa ylittää teitä asfaltin sulaessa.

Tällä alla olevalla videolla näemme, kuinka asfaltti on sulanut Victoriassa. Melkoisen hurjan oloistahan tämä on, ja Suomessa näin tuskin pääsee koskaan käymään.

Katso video alta!

Osallistu keskusteluun