Lähde:Youtube


Mies pidätteli aivastusta – sairastui vakavasti.

Aivastus on hyvin voimakas tuntemus, joka saa meidät kaikki sulkemaan silmämme ja päästelemään mitä hassuimpia aivasteluääniä. Aivastuksesta pakeneva ilma kulkee jopa 120 km tunnissa, mikä on siis moottoritien nopeus. Melkoisella voimalla siis aivastelemme!

Eräälle miehelle ei kuitenkaan käynyt kovin hyvin eräänä päivänä, kun hän viattomasti yritti pidätellä aivastusta. Tämä 34-vuotias mies joutui viettämään jopa viikon sairaalassa pidätettyään voimakasta aivastusta nipistämällä nenäänsä sormillaan. Tämä aivastus repi hänen kurkkunsa limakalvot, mikä aiheutti erittäin kivuliaan kokemuksen.


Aivastuksen jälkeen miehen kurkku turposi tavalla, jota nähdään usein oksennustaudin seurauksena. Aivastus oli aiheuttanut lisäksi ilmakuplien syntymisen lihaksiin, mikä on hyvin kivuliasta. Jos ilmakuplia joutuu väärään osaan kehossa, se voi koitua kohtalokkaaksi. Onneksi tämä anonyyminä pysytellyt mies kuitenkin selvisi viikon mittaisella antibioottikuurilla.

Vaikka aivastuksen pidättäminen voi tuntua hyvältä idealta etenkin silloin, kun olet kokouksessa tai junassa keskellä ihmisjoukkoa, sitä ei kuitenkaan asiantuntijoiden mukaan tulisi tehdä.

Ei siis pidätellä aivastuksia! Antaa pärskyä vaan!

Osallistu keskusteluun