Lähde:Youtube


Lääkärit nielevät Legoja tieteen nimissä – katso, miksi!

Jos olet koskaan ollut tekemisissä pienten lasten kanssa niin tiedät, että he mielellään laittavat suuhunsa ihan kaiken, mitä sinne vain mahtuu. Etenkin Legot, kolikot ja muut pienet palaset usein löytävät tiensä taaperon suuhun. Nyyt kuitenkin lastenlääkärit ovat astuneet kuvaan.

Kuusi englantilaista ja australialaista lastenlääkäriä lähtivät mukaan kokeeseen, jossa he nielivät Lego-ukon pään. Heidän tarkoituksensa oli katsoa, kuinka kauan kestää, ennen kuin Lego löytää tiensä ulos heidän elimistöstään.


Viisi lääkäriä raportoivat, että Legon löytymisessä meni keskimäärin 1-3 päivää. Keskimääräinen aika oli tarkalleen ottaen 1,7 päivää. Kuudes lääkäri ei kuitenkaan ollut vielä kahden viikonkaan jälkeen löytänyt Legoa, huolimatta melkoisista yrityksistä siivilöidä Legoa vessanpöntöstä.

Eräs lastenlääkäri julkaisi Twitterissä alla olevan kuvan sanoen, että näin omistautuneita lastenlääkärit ovat, jotta he voivat vastata vanhempien kysymykseen: kauanko kestää, että lelu tulee ulos lapsen elimistöstä?

Lääkäri sanovat, että aikuisen ja lapsen elimistössä on tietysti eroja, mutta tämä tutkimus on ainakin suuntaa-antava.

Osallistu keskusteluun