Lähde:Youtube

LÄHDEFacebook

Nyt on kuumaa! Porotkin vilvoittelevat Rovaniemellä ihmisistä huolimatta!

Kukahan sitä joskus mutisi kasvihuoneilmiöstä? Nyt on tainnut lähteä ilmiö kiihtymään, sillä kuumuutta ja hellettä on pukannut ihan joka paikassa viime aikoina. Suomessakin helleaalto on koetellut niin etelästä kuin pohjoisestakin kotoisin olevia. Tässä alkaa jo hikeä pukata itse kullakin.

Rovaniemi on tunnetusti kylmä kaupunki Lapissa, jossa saattaa talvella hieman varpaita paleltaa. Nyt on kesä tullut Rovaniemellekin, nimittäin Pekka Niinivaaran mukaan Jätkänkynttilässä iltapäivällä kesäkuun 20. päivä oli 32 asteen helle. Tällaisella kelillä on ihmisilläkin kuuma, niin voit vain kuvitella, miten kuuma eläimillä on.


Etenkin pohjolan eläimet, kuten porot, kantavat mukanaan melkoista karvaa kesälläkin. Poroille oli ilmeisesti tullut niin kuuma, ettei niitä kiinnostanut ihmisten uimarannalla pulikointi, vaan ne päättivät käydä vilvoittelemassa ihmisjoukosta huolimatta. Tässä alla olevassa kuvassa näetkin, kuinka porot ovat ajautuneet ihmisten sekaan ja ne käyvät pulikoimassa ja vilvoittelemassa itsekin. Melkoisen mahtava näky tämä on tainnut olla!

Katso kuva alta ja jaa kavereille!

Osallistu keskusteluun