Lähde:Youtube


Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta elokuva – luvassa liiankin karmiva todellisuus!

Vuonna 2019 on tulossa julkaisuun uusi, tositapahtumiin perustuva toimintaelokuva Chernobyl. Elokuvan trailerilla on jo yli 6 miljoonaa näyttökertaa. Elokuvan keskeiset tapahtumat perustuvat vuonna 1986 tapahtuneeseen suureen ydinvoimalaonnettomuudeen Neuvostoliitossa.

Tsernobylin ydinovoimalaonnettomuus tapahtui Ukrainassa, Prypjat nimisen kaupungin lähettyvillä vuonna 1986. Onnettomuuden vaikutusalue oli todella laaja ja onnettomuuden laskeuma vaikutti mm. Valko-Venäjään, Venäjään, Skandinaviaan sekä valtioihin Länsi-Euroopassa.


Tsernobylin kaupunki on edelleen asumattomana, sillä onnettomuuden jälkeiset säteilyarvot vaikuttavat edelleen. Tsernobyl on monien mielestä kiehtova kohde, jonka takia kyseinen elokuvan traileri on saanut jo nyt paljon huomiota potentiaalisilta katsojilta.

Elokuvassa tullaan näkemään, kuinka Tsernobylin onnettomuusreaktorin räjähdys aiheutui, ja mitä siitä seurasi suuressa mittakaavassa kaupungille. Siinä näytetään myös kuinka asiaa käsiteltiin ja miten Tsernobylin kaupungin asukkaita pyrittiin evakuoimaan Prypjatin alueelta pois säteilyarvojen noustessa vaarallisen suuriksi. Elokuvassa näytetään osittain raa’asti kuinka säteily vaurioittaa ihmiskehoa ja mitä hirveyksiä se saakaan aikaansa.

Elokuvaa tähdittää mm. Jared Harris, Stellan Skarsgard, Emily Watson, Paul Ritter, Jessie Buckley sekä Adrian Rawlins.

Chernobyl elokuva tullaan julkaisemaan vuoden 2019 toukokuun kuudes päivä.

HAUSKIMMAT PLAYER

Osallistu keskusteluun