Lähde:Youtube


Oletko kokeillut syödä purilaista syömäpuikoilla? Tältä se näyttää!

Suosittu pikaruokaketju Burger King on aiheuttanut kohua julkaistessaan Uudessa Seelannissa mainoksen liittyen uuteen tuotteeseensa; vietnamilaistyyliseen Sweet Chilli Tendercrisp hampurilaiseen.

Kyseinen mainos on video, jossa monet ihmiset yrittävät syödä kyseistä uutta hampurilaista eri tavalla, nimittäin ylisuurilla punaisilla syömäpuikoilla. Syömäpuikot ovat mainoksessa korostamassa tuotteen vietnamilaista tyyliä, hauskaksi tarkoitetulla tavalla. Mainos ei saanut kuitenkaan toivomaansa huomiota positiivisessa mielessä asiakkailta.


Mutta kuitenkin valtaosa kuluttajista koki mainoksen rasistisena ja näin sai aikaan suuren kohun sosiaalisessa mediassa. Uudessa Seelannissa asuva korealainen Maria Mo julkaisi twiitin liittyen videon sopimattomuuteen ja useat sosiaalisen median käyttäjät uudelleenpostasivat hänen twiittinsä osoittaakseen olevansa samaa mieltä hänen kanssaan.

Tämä ei ole ainoa kerta, jolloin isot yhtiöt ovat esittäneet aasialaista kulttuuria loukkaavasti, vaikkakin tosin tarkoituksettomasti. Kiinassa oli hieman aikaisemmin ollut hieman samankaltainen tilanne, jossa kiinalaista kulttuuria esitettiin mainoksessa turhan stereotypisessä mielessä.

Monet Burger Kingin asiakkaat ovat loukkaantuneet mainoksen rasistisuudesta. Uuden Seelannin Burger King ei Huffington’s postin mukaan vastannut heidän esittämään pyyntöön tilanteen kommentoimiseksi.

HAUSKIMMAT PLAYER

Osallistu keskusteluun