Maailmanennätys rikottu – hyppykepillä autojen yli!

Hyppykepit ovat varmasti kaikille tuttuja ainakin jollain mittapuulla, vaikkei niitä olisi itse koskaan kokeillutkaan. Tämä hyppykeppitemppu on kuitenkin astetta hurjempi!

Jos olet käynyt sirkuksessa, olet saattanut joskus nähdä hyppykeppitemppuja, jotka voivat olla melko hurjiakin. Sirkuksen tempuissa käytetään niin sanottua extreme-keppiä, jota kutsutaan nimellä Xpogo. Tällä kepillä voi harrastaa niitä hurjempia temppuja, kuten tässä tapauksessa autojen ylittämistä.


Dalton Smith on yhdysvaltalainen hyppykeppien harrastaja, joka rikkoi Guinnessin Maailmanennätyksen Lontoossa hiljattain hyppäämällä kepillä kolmen Nissan Juke -maasturin yli. Hypyt näyttävät huimilta, mutta päätyvät kauniisti kolmen auton hyppäämisen jälkeen paksulle turvapatjalle voltin kera. Tämä temppu on takuulla vaatinut huimaa harjoittelua ja varmasti muutamia mustelmiakin.

Guinness World Records on vuonna 1955 perustettu yhdysvaltalainen ennätysten kirja, joka on julkaistu 100 maassa 23:lla eri kielellä. Olemassa on jopa TV-sarjoja ja museoita, jotka esittelevät näitä huimia ennätyksiä. Ennätyksiin kuuluvat muun muassa maailman eniten tatuointeja omistava mies, joka on 100 % tatuoitu; maailman pisin mies, maailman pisimmät hiukset, pisin parta ja maailman lävistetyin ihminen.

Tätä temppua ei kannata yrittää kotona!

Osallistu keskusteluun