Lähde:Youtube


7-vuotias kiiperi Kilimanjarolle – lue koskettava tarina!

Maailman suurimmille vuorille kiipeäminen ei ole helppo homma. Monet aikuisetkaan eivät pysty kiipeämään koko matkaa ja he joskus luovuttavat puolitiessä. Tällä kertaa 7-vuotias tyttö rikkoi maailmanennätyksen ja on nuorin naispuolinen henkilö, joka kiipesi Kilimanjarolle.

Kilimanjaro on Afrikassa oleva vuori, joka on melkein 6 kilometriä korkea. Monet aikuisetkaan eivät kiipeä tälle vuorelle, mutta 7-vuotias Montannah Kenney pyysi äitiään kiipeämään vuorelle kanssaan. Tämä nuori teksasilainen tyttö sai äidiltään tuntikausia kestäviä treenejä. Montannah vaelsi viikonloppuisin 6-8 tunnin matkoja ja viikolla hieman lyhyempiä reissuja. Hän myös ui ja pelasi koripalloa valmistautuakseen tähän kovaan reissuun.


Montannah joutui pyytämään jopa erikoislupaa saada kiivetä vuori, sillä minimi-ikä on yleensä 10 vuotta. Montannah kiipesikin vuorelle ja on nyt maailmanennätyksen haltija. Tämä ei kuitenkaan ole syy, miksi hän kiipesi vuorelle. Montannahin isä kuoli hänen ollessaan vain 3-vuotias, ja tyttö halusi kiivetä vuorelle ollakseen lähempänä isäänsä. Hän ajatteli, että hänen isänsä voi nähdä hänet paremmin taivaasta.

Eikö olekin ihana syy kiivetä vuorelle? Melkoinen supertyttö!

Osallistu keskusteluun