Lähde:Youtube


Orava sai prosteettiset etujalat – selvityy nyt itse!

Ympäri maailmaa ystävälliset ihmiset auttavat villieläimiä, jotka ovat joutuneet pulaan. Usein nämä eläimet jopa kiittävät pelastajiaan upeilla tavoilla. Olemme esimerkiksi nähneet peuran, joka palaa joka päivä pelastajansa luokse. Tällä kertaa tapaamme oravan.

Turkin Batmanissa tapahtui pieni onnettomuus varomattomalle oravalle. Orava nimeltään Karamel oli jäänyt villieläimille tarkoitettuun ansaan, ja sen etukäpälät jäivät kiinni. Oravan etujalkoja ei voitu pelastaa, mutta kekseliäät ihmiset auttoivat oravaa selviytymään päivistään.


Karamelille nimittäin laitettiin prosteettiset etujalat. Sanotaan, että oravilla, joilta puuttuu käpäliä, on hyvin huonot selviytymismahdollisuudet luonnossa. Karamel kuitenkin pärjää nyt jo melko hyvin omillaan. Luontoon Karamel ei tietenkään enää voi palata, mutta se pääsee jo liikkumaan itse ja syömään ilman kenenkään apua.

Karamelin sanotaan olevan ensimmäinen orava, jolle on laitettu prosteetti. Karamel on mitä suloisin pieni orava, joka taistelee päivä toisensa jälkeen elämästään. Se ottaa silti ilon irti jokaisesta päivästä onnellisena. Melkoinen selviytyjä tämä pieni orava!

Osallistu keskusteluun