Lähde:Youtube

LÄHDEBBC

Japanilainen junayhtiö pyysi anteeksi: juna lähti 20 sekuntia liian aikaisin.

Japani on aina ollut edellä aikaansa ja japanilaiset ovat hyvin tunnettuja tarkkuudestaan, kohteliaisuudestaan ja upeista teknologisista ideoistaan.

Japanissa kulkee luotijuna Tokiosta Tsukubaan. Tällä junamatkalla menee noin 45 minuuttia. Tsukuba Express luotijuna kulkee Akihabarasta, Tokion itäosasta Tsukubaan päivittäin. Sen sijaan, että juna-aikataulussa mainittaisiin tunnit ja minuutit, Japanin aikatauluissa niissä mainitaan tämän lisäksi jopa sekunnit.


Tämän Tokiosta Tsukubaan kulkevan junan tuli lähteä kello 09:44:40, mutta se lähtikin 20 sekuntia liian aikaisin 09:44:20. Tokion matkustajat valittivat tästä, ja junayhtiö on pyytänyt syvästi anteeksi tätä kommellusta. He sanoivat, että henkilökunta ei ollut tarkistanut aikataulua tarpeeksi huolellisesti. Japanissa on hyvin tavatonta, että junat lähtisivät väärään aikaan, sillä he ovat hyvin tarkkoja aikataulusta.

Suomessa ei ole ollenkaan tavatonta, että meidän junamme lähtevät 20 sekuntia liian aikaisin… tai 2 tuntia liian myöhään. Monilla mailla on opittavaa tästä japanilaisesta kulttuurista. Japanissa asuu 127 miljoonaa ihmistä, mutta junat ovat silti aina aikataulussa, toisin kuin esimerkiksi meillä koti-Suomessa, Britanniassa tai USA:ssa. Melkoista!

Osallistu keskusteluun