Lähde:Youtube


Autoilijat eivät huomioi raitiovaunuja liikenteessä – muistakaa kuolleet kulmat

Raitiovaunut ovat painavia ja eivät pysähdy hetkessä.

Yksi autokoulun tärkeimmistä opeista on ehdottomasti kuolleiden kulmien katsominen. Moni saattaa vaihtaa liikenteessä kaistaa siten, että vilkaisee nopeasti vain sivupeilistä, mutta kyseinen peili ei kerro koko totuutta.

Peilistä jää nimittäin piiloon eli kuolleeseen kulmaan pieni, mutta kriittinen alue, jossa saattaa olla toinen auto, polkupyörä tai jokin muu kulkuneuvo. Pienellä vilkaisulla hieman takaviistoon, voi selvitä monesta kolarista.


Seuraavalle videolla on koottu tilanteita, joissa pääosin raitiovaunut ja autot kolaroivat, koska autoilijat eivät katso tarpeeksi tai ollenkaan sitä, mitä kuolleessa kulmassa liikkuu.

Moni raitiovaunun kuljettaja saattaa havaita, että viereisen kaistan auto on tulossa heidän eteensä, mutta niiden suuren massan vuoksi ne eivät pysähdy kovinkaan nopeasti.

Seuraava video toimiikin oivana opetuksena ja muistutuksena kaikille liikenteessä liikkujille. Mitä enemmän tiedostaa ympärillä olevan liikenteen, sitä pienemmällä todennäköisyydellä joutuu onnettomuuteen.

Osallistu keskusteluun