Jojoilun maailmanmestari laittaa pääsi sekaisin – tässä video!

Oletko kuullut ikinä jojoilun maailmanmestaruus kilpailuista? Jojo on kaikille ainakin jollain tasolla tuttu leikkikalu lapsuudesta. Muistatko, millaisia jojoja sinulla oli lapsena? Tuliko niillä leikittyä? 

Japanilainen Shu Takada on ilmeisesti leikkinyt jojoilla jo himan pidempäänkin. Shu on nimittäin tuore jojoilun maailmanmestari vuodelle 2017. Tämän vuoden jojoilukisat järjestettiin Islannin Reykjavikissa.


Jojoilun ammattilaisen numero on täynnä tanssia, akrobatiaa, hyvää musiikkia ja tietysti jojoilua. Kaikki 80- ja 90-luvulla syntyneet lapset takuulla harjoittelivat perusliikkeitä jojoillaan muksuna, mutta monetkaan eivät yllä tämän japanilaisen jojomestarin tasolle. Shu hoiti esiintymisensä kahdella jojolla, lankojen kertaakaan sotkeutumatta. Tälle maailman mestarille eivät monet vedä vertoja.

Jojo on leikkikaluna tuhansia vuosia vanha. Ensimmäisiä jojoja nähdään jo 500 vuotta ennen Kristusta ikuistettuna kreikkalaisiin vaaseihin. 1960-luvulla jojobuumi alkoi taas, ja vuonna 1991 se oli niin paha, että kouluissa jouduttiin jopa rajoittamaan jojojen käyttämistä.

Nyt kaikki hakemaan omat jojot esille ja kokeilemaan videolla nähtäviä temppuja! Näitä temppuja saa kokoeilla kotona, ei hätää! Pahimmillaan saat ehkä vain langat solmuun.

Osallistu keskusteluun