Lähde:Youtube


Liiallisen kuumuuden vuoksi Los Angelesin autoteitä maalataan nyt valkoisiksi

Tässäkö on tulevaisuus?

Tutkimusten mukaan ilmastonmuutos on nostanut ja tulee nostamaan entistä enemmän kuumuutta maapallolla. Muun muassa monet isot kaupungit kärsivät tästä ilmiöstä, sillä kuumuus jää niihin loukkoon, kun sen olisi muutoin tarkoitus palautua ilmaan. Tämä aiheuttaa sietämätöntä kuumuutta ja se on terveydelle vaarallista.

Yksi auringonvaloa ja lämpöä imevä materiaali on ehdottomasti asfaltti, jota on kaupungeissa kilometritolkulla. Koska ne ovat väriltään mustia tai tummia, on se otollinen väri imemään lämpöä itseensä ja lämmittämään kaupunkia entisestään.


Los Angelesissa Yhdysvalloissa tähän ollaan havahduttu ja kaupungin teitä onkin alettu maalaamaan valkoisiksi, koska ne sitovat huomattavasti vähemmän lämpöä itseensä. Kyseisestä toiminnasta on jo nyt positiivista näyttöä ilman viilenemisen suhteen.

Esimerkiksi pysäköintialue, joka on aikaisemmin ollut perinteistä mustaa asfalttia maalattiin valkoiseksi. Tämän jälkeen alueen lämpötilaa seurattiin ja todettiin, että valkoiseksi maalaaminen oli alentanut alueen lämpötilaa noin 10 astetta viileämmäksi.

Osallistu keskusteluun