Uusi realistinen robotti liikkuu kuin nelijalkainen eläin. Pelottavaa!

Nykyajan tekniikka on mahdollistanut mitä upeimpia asioita. Yksi viimeaikaisista kehityksistä tekniikan saralla on Sofia, maailman ensimmäinen hyvin ihmismäinen robotti. Ja nyt Sofialle on ilmeisesti sopiva lemmikki.

Tekniikka on mahdollistanut paljon asioita, jotka auttavat meitä joka päiväisissä askareissa. Alexa on Amazonin älykaijutin, joka osaa tehdä kauppalistan, sammuttaa valot, Googlettaa ja vaikka mitä muuta. Sofia, ihmismäinen robotti osaa jopa väitellä. Ja nyt tapaamme SpotMinin, hyvin eläväisellä tavalla liikkuvan nelijalkaisen.


Emme oikein osaa sanoa, mikä tämä on. Boston Dynamics, SpotMinin kehittäjä, ei ole antanut asiasta paljon tietoa vielä julkisuuteen. Alla olevalla videolla näemme SpotMinin juoksevan ketterästi vastaleikatun nurmikon poikki, katsovan kameraa ja juoksevan pois. Mikä tekee tästä kammottavan mielenkiintoista (tai mielenkiintoisen kammottavaa) on se, että se liikkuu aivan kuin nelijalkainen eläin: hyvin ketterästi. Näyttää siltä, että sen etuosassa ja sivuilla on kamerat, mutta sitä on vaikea varmentaa. Tämä tekniikka on tosin niin edistynyttä, että voi olla ettei tätä ihan heti ole taviksille myynnissä.

Onko tässä uusi vahtikoira?

Katso video alta!

HAUSKIMMAT PLAYER

Osallistu keskusteluun