Lähde:Youtube


Tulisiko joulupukin olla sukupuolineutraali? – Miten kävi kyselyssä?

Elämmekö jälleen suurien muutosten aikaa?

Joulussa on monia siihen kuuluvia elementtejä, kuten ruoka, rauhoittuminen, porot ja tietenkin itse joulupukki. Joulupukki tunnetaan punavalkoisista vaatteista, jotka ovat joidenkin huhujen mukaan tulleet Coca-colan brändääminä. Koska joulupukki on eräänlainen julkkis, ei hänkään ole näemmä selvinnyt täysin ilman hänestä liikkuvia juoruja.

Joulupukki tiedetään perinteisesti miespuolisena hahmona, mutta mitä tulevaisuus tuo tullessaan asian suhteen, on vielä hieman avoinna. Hiljattain nimittäin järjestettiin kysely siitä, tulisiko joulupukin olla sukupuolineutraali hahmo eli häntä ei miellettäisi miehenä eikä myöskään naisena.


Kyselyyn osallistui 400 henkilöä Britanniasta ja Yhdysvalloista. Vastausten perusteella 15 prosenttia oli sitä mieltä, että joulupukin ei tulisi olla mies, nainen eikä myöskään sukupuolineutraali.

Yksi kuudesta britistä oli puolestaan sitä mieltä, että joulupukin tulisi olla sukupuolineutraali. Yhdysvaltalaisista puolestaan yksi viidestä oli sitä mieltä, että joulupukin tulisi olla sukupuolineutraali.

Tulokset ovat aiheuttaneet muun muassa sosiaalisessa mediassa vilkkaita keskusteluja, joissa moni puolustaa sitä, että joulupukin tulisi olla mies. Lisäksi joulupukin sukupuolineutraulitta pidetään typeränä ideana.

Osallistu keskusteluun