Lähde:Youtube


Tervetuloa värien maailmaan – viiniä kaikissa sateenkaaren väreissä

Miksiköhän vasta nyt?

Ihmiset ovat valmistaneet eri viinejä jo satojen vuosien ajan, mutta jostain syystä vain kolmessa eri värissä. Kyseiset värit ovat tähän saakka olleet tietenkin valkoinen, punainen ja rose.

Mikäli olet joskus ihmetellyt, miksei viinejä valmisteta muissa väreissä, et luultavastikaan ole ainoa. Monien mietintöihin on nyt vastattu, sillä espanjalaiset yritykset ovat päättäneet alkavansa valmistaa viinejä eri väreissä.


Kiinnostuksen väriä kohtaan kerrotaan alkaneen vuosi sitten, kun espanjalainen startup-yritys Gïk onnistui kehittämään maailman ensimmäisen sinisen viinin. Sinisen viinin kehittämisessä kesti noin kaksi vuotta ja sitä kehitettiin yhdessä Basque yliopiston sekä ruokatutkijoiden kanssa.

Sininen väri viiniin saatiin pääosin viinirypäleiden kuorissa olevasta pigmentistä. Kyseinen viini oli todellinen myyntimenestys, sillä sitä myytiin noin 100 000 pulloa alle puolessa vuodessa.

Nyt samaa tekniikkaa halutaan käyttää muun väristen viinien kehittämisessä. Toistaiseksi värillisten viinien valmistuksessa on onnistunut ainakin Bodega Santa Margarita. Heidän valikoimissaan on muun muassa sinisen eri sävyisiä viinejä sekä vihreää, oranssia ja vaaleanpunaista.

Osallistu keskusteluun