Lähde:Youtube


Tämä kylä kyllästyi kaahaileviin autoihin. Katso miten he ratkaisivat tämän nerokkaasti!

Ympäri maailmaa tulee vastaan kaahailevia autoja, jotka aiheuttavat vaaratilanteita etenkin pienissä kylissä ja pikkuteillä. Suomessakin kaahareita näkee turhan usein, ja siihen ei auta mikään, ei stop-merkit eivätkä suojatiet. 

Ainoa hyvä tapa, jolla kaaharit saa kuriin, on uhkailla autoa. Kukaan ei halua autonsa rikkoontuvan, joten hidasteet tiessä ovat yksi harvoista keinoista, joilla kaahaavat autoilijat saa hidastamaan. Nyt on kuitenkin keksitty mitä nerokkain tapa autoilijoiden hidastamiseen.


Pieni kalastajakylä Ísafjörður Islannissa kyllästyi kaahareihin, ja he keksivät mitä mainioimman keinon. Tämä keino oli otettu jo aikaisemmin käytettäväksi Intian New Delhissä, ja nyt se toimii Islannissakin. Nimittäin seepra-suojatie.

Tämä suojatie on maalattu kolmella eri värillä: valkoisella, harmaalla ja tumman harmaalla. Oikein maalattuna se saa aikaan illuusion, joka näyttää siltä, kuin suojatien palkit leijuisivat ilmassa. Jos tämä ei hämää kaahailijoiden silmää, niin ei sitten mikään! Tämä turvallisuuskikka on halpa ja toimiva.

Mites Suomeen tällaiset? Auttaisiko tämä kaahailijoiden hidastamiseen?

Osallistu keskusteluun