Lähde:Youtube


Pitkä auto- tai bussimatka edessä? Näillä vinkeillä matka taittuu hujauksessa!

Kesälomalla monilla on tapana lähteä reissuun. Kun kesällä on kerran aikaa, on se mitä otollisin ajankohta lähteä sukuloimaan muualla asuvien perheenjäsenten tai sukulaisten luo. Suuren matkustajaryhmän muodostavat myös ne, jotka lähtevät tutustumaan johonkin Suomen parhaista kesäkohteista. Monella on varmasti suunnitteilla myös perinteinen mökkireissu, eikä mökki välttämättä sijaitse ihan lähipitäjässä, vaan sinne matkaamiseen on varattava aikaa.

Kaikki pidempään auton, bussin tai junan kyydissä istuneet tietävät, kuinka pitkäveteiseksi aika käy ilman virikkeitä. Ikkunasta näkyvät maisemat alkavat toistaa itseään, eikä moottoriteillä huristellessa muutenkaan ole mitään tähdellistä nähtävää.

Jos et ole vielä keksinyt, kuinka saat ajan nopeasti kulumaan ja tulevan kesälomalla tapahtuvan matkasi määränpäähän taittumaan huomattavasti kivuttomammin, nappaa koppi alla jakamistamme vinkeistä. Näin saat pitkän auto-, bussi tai junamatkan kulumaan kuin siivillä, olitpa sitten matkalla Helsingistä Kajaaniin, Tampereelta Ouluun tai Riihimäeltä Outokumpuun!


Luo uusi soittolista

Jos musiikin kuuntelu on mieluista puuhaa, löytyy sinulta todennäköisesti soittolista jostain musiikkipalvelusta, kuten iTunesista tai Spotifysta. Monet kuuntelevat mielellään bussissa, junassa tai autossa istuessaan musiikkia, mutta mitäpä jos käyttäisit joutenoloaikasi hyödyksesi ja lisäisit parhaat kuuntelemasi biisit soittolistalle?

Matkalla ehtii hyvin kuuntelemaan suuren joukon kappaleita ja valikoimaan niistä mieluisimmat jatkoon. Voit laatia esimerkiksi erilliset soittolistat rentoon musiikinkuunteluun mökillä, tuleviin grillibileisiin ja vaikkapa kesäisille juoksulenkeille.

Lähde: Pixabay

Lue e-kirjoja

Sähköisten kirjojen lukeminen on suosittua. Yhä harvempi jaksaa raahata raskasta kirjaa matkoilla, jonka vuoksi e-kirjasovelluksen lataaminen mobiililaitteelle on luontevampi vaihtoehto. Esimerkiksi Nextory ja Elisa Kirja ovat suosituimpien lukusovellusten joukossa suomalaisten keskuudessa.

Jo ennen matkan alkamista voi valita ladattavaksi e-kirjan tai pari, joten ensimmäiseen kappaleeseen pääsee heti kun matka alkaa. Toinen vaihtoehto on ladata äänikirja, jonka kuunteleminen onnistuu näppärästi matkaa tehdessä ja ohi viliseviä maisemia katsellessa.

Pelaa video-, kolikko- tai älypelejä

Kaikki sen tietävät: pelit ovat mainio keino aktivoida aivonystyröitä ja samalla pitää hauskaa. Kokeneet matkailijat lataavat puhelimeen jo valmiiksi muutamia hyviä pelisovelluksia, jotta matkalla niiden käyttöönotto sujuu helposti. Esimerkiksi PUBG MOBILE, Clash of Clans, 8 Ball Pool ja Design Home ovat mukavia pelisovelluksia, joiden parissa voi viettää pitkiäkin aikoja.

Myös suoraan netistä löytyy runsaasti pelattavaa selaimen kautta, kunhan nettiyhteys on riittävän hyvä. Esimerkiksi verkkokolikkopelit ovat suosittu mobiilipelaamisen muoto, ja useimmat niistä onkin optimoitu kaikilla laitteilla pelattavaksi. Hiljattain julkaistuja pelejä ovat esimerkiksi toimintateemaiset Narcos ja Dead or Alive 2.  Narcos on monille tuttu suositusta Netflix-sarjasta, joka on saanut IDMB:ssä arvosanaksi peräti 8,8/10.  Dead or Alive 2 on taas jatko-osa vuonna 2009 julkaistulle samannimiselle pelille, joka sattuu olemaan myös yksi maailman pelatuimmista kolikkopeleistä.

Lähde: Unsplash

Laita valokuvat järjestykseen

Valokuvien järjestäminen ja turhien kuvien poistaminen puhelimessa tai pilvessä kuuluu niihin tehtäviin, joita monet lykkäävät aina vaan eteenpäin, eivätkä kuvat koskaan tule järjestetyiksi. Matkalla tähän on kuitenkin enemmän kuin hyvin aikaa. Luo määrätyille kuville omat nimikoidut albumit ja heitä roskakoriin turhat otokset, jotka vievät ylimääräistä tilaa. Samalla taktiikalla voit katsoa läpi myös kuvat, jotka olet julkaissut Instagarmissa ja Facebookissa.

Kerää reseptejä

On aika laittaa ruokaa, mutta mieleen ei tule muuta kuin se sama ainainen nakkimakaronilaatikko tai paistetut kanasuikaleet riisin kera. Kuulostaako tutulta? Tällöin tulee mananneeksi sitä, miksei koskaan kokkaile lehdissä ja netin ruuanlaittoblogeissa esiteltävien reseptien annoksia. Nälän hetkellä reseptien hakeminen ei kuitenkaan ole ensimmäisenä mielessä.

Jos edessä on useiden tuntien pituinen ajomatka, mikset käyttäisi sitä hyödyksesi mielenkiintoisten ja herkullisten reseptien etsimiseen? Surffaile netissä ja bongaa uusia reseptejä, jotka voit tallettaa tulevaa käyttöä varten. Kun saavut määränpäähäsi, olet näin jo selvittänyt parhaat marinadit grillilihoille, tulevan syksyn helpot arkiruokareseptit ja seuraavien juhlien herkullisen täytekakun valmistusohjeet.

 

Osallistu keskusteluun