Lähde:Youtube


Opettaja keksi uskomattoman tavan opettaa lapsille käsien pesusta. Tästä sinäkin voit oppia!

Lapsille tulee opettaa meille aikuisille yksinkertaisia ja itsestäänselviä asioita tavoilla, joilla lapset voivat oppia asian helposti. Joskus abstrakti tapa on mitä parhain tapa opettaa lapsille jotain tärkeää.

Donna Gill Allen on opettaja, joka keksi mitä nerokkaimman tavan opettaa oppilailleen käsien pesun tärkeys. Donna kirjoitti kokeestaan Facebookissa, sillä hän halusi jakaa tämän kekseliään niksin paitsi muiden opettajien kanssa, lisäksi lasten vanhempien kanssa.


”Kaikille minun opettajaystävilleni: tämä on inhottavin ja siistein koe. Tein sen opettaessani lapsille bakteereista ja kuinka ne leviävät. Tarvitset kolme leivänpalaa. Laita lasten kanssa yksi leipäpala hanskat kädessä läpinäkyvään suljettavaan pussiin, tämä on ”kontrollipala”. Sitten peset kätesi ja laitat yhden leivän pestyillä käsillä, tämä on ”puhdas”. Viimeiseksi otat leipäpalan ja annat jokaisen luokan lapsen pitää sitä käsissään ja laitat sen pussiin kirjoittaen siihen ”likainen”. Sitten seuraat lasten kanssa, kuinka leivät muuttuvat ajan kuluessa bakteerien johdosta. Todella siisti keino opettaa lapsille kuinka tärkeää heidän on pestä käsiään ja miksi.”

Tämä Donnan upea julkaisu on jaettu jo 70 000 kertaa. Bakteerileipä homehtui jo 3 päivän jälkeen, kun puhdas leipä ei homehtunut viikkojenkaan jälkeen. Jaa kavereille!

 

Osallistu keskusteluun