Lähde:Youtube


Näin järjestät kesän viileimmät merirosvojuhlat

Mitä olisi kesä ilman grillijuhlia? Kesän helteisinä päivinä on mukava järjestää juhlat ja kutsua läheiset viettämään aikaa yhdessä. Vielä hauskemmaksi juhlien järjestämisen tekee sopivan teeman valitseminen juhliin. Koska merirosvot ovat kiehtoneet ihmisiä niin kauan kuin on ollut merenkäyntiä, on se teemama hauska ja virkistävä valinta kesäjuhliin.

Merirosvot olivat merten kauhu

Ennen lentokoneita ja autoja, matkustaminen tapahtui pääasiallisesti meriteitse laivalla tai hevosella maita pitkin. Monet merirosvot ovatkin jääneet historiaan heidän kauhua herättäneen maineensa ansiosta. Merirosvojen mainetta on vuosisatoja vienyt eteenpäin kaikkien tuntema symboli: merirosvolippu, joka on legendan mukaan ranskalaisen merirosvon Emmanuel Wynnen kehittämä. Tarina kertoo Wynnen vetäneen merirosvolipun mastoon Afrikan rannikolla vuonna 1700 herättämään pelkoa englantilaisen kauppalaivan tullessa vastaan. Merirosvot pyrkivät saavuttamaan saaliinsa mahdollisimman vähällä taistelulla. Siksi mustalle pohjalle maalattu pääkallo ja sen alle ristiin asetetut sääriluut olivat osoitus siitä, että olisi syytä luovuttaa taistelutta.

Kuuluisia merirosvoja löytyi aikoinaan etenkin Brittein saarilta, mutta merirosvot seilasivat joka maailmankolkassa. Muun muassa 1500-luvulla elänyt Francis Drake oli Englannin kuningattaren suojatti, joka sai rauhassa ryöstellä kohtaamiaan espanjalaisia kauppalaivoja. Edward Teach, paremmin tunnettu Kapteeni Mustapartana, taas vältti väkivaltaa ja pyrki mieluummin herättämään kauhua ulkonäöllään ja olemuksellaan. 1600- ja 1700-luvun taitteessa elänyt Mustaparta kuuluukin merirosvoista tunnetuimpiin, minkä ansiosta hän on inspiroinut kirjallisuutta ja viihdeteollisuutta hurjalla maineellaan. Mustaparta esiintyy muun muassa Pirates of the Caribbean -elokuvissa.


Myös viihdeteollisuus, kuten elokuvat ja pelit, ovat luottaneet merirosvoteeman. Erityisesti Pirates of the Caribbean -elokuvasarjassa herätti merirosvojen suosion henkiin 20oo-luvulla, eikä suosiolle näy loppua. Netflixin tarjonnasta löytyy myös merirosvoaiheisia elokuva- ja tv-sarjoja, kuten Black Sails (2014–2017) ja Oscar-palkittu Captain Phillips. Nettikasino Mr Green taas tarjoaa useita suosittuja merirosvoteemaisia kolikkopelejä, kuten Pirates Plenty, Pirate Gold, Piggy Pirates, Pirates Charm, Five Pirates ja Ghost Pirates.

Merirosvoteemalla menoa ja meininkiä kesäillan grillijuhliin

Teemabileet on hauska tapa tehdä grillijuhlista tai illanistujaisista entistäkin viihdyttävämpää. Merirosvoteema tuo monia mahdollisuuksia illan ohjelmaan ja tarjoiluun. Seuraavilla vinkeillä on helppo aloittaa juhlien suunnitteleminen.

Aarteenetsintä on hauska ohjelmanumero

Toivota vieraasi tervetulleeksi juhliin antamalla heille kopio aarrekartasta, jota seuraamalla vieraat voivat löytää juhlapaikalta vinkkejä aarrekätkölle. Aarrekartan saat näyttämään vanhalta kastamalla paperin teehen tai kahviin ja kuivattamalla sen. Aarteena voit käyttää vaikkapa pelimerkkejä tai suklaakolikoita, joilla juhlijat voivat lunastaa baarista ruokaa ja juomaa tai vaikka pelata korttia illan hämärtyessä.

Rakenna laivan kokkaa muistuttava baari ja tarjoile merten herkkuja

Mikä olisikaan parempi tapa isännöidä merirosvojuhlia kuin oma laiva, josta tarjoilla ruokaa ja eksoottisia drinkkejä? Esimerkiksi trukkilavoista tai kaapelikeloista syntyy helposti, nopeasti ja edullisesti pienellä vaivalla ja mielikuvituksella laivaa muistuttava baari. Pystytä läheisyyteen vielä masto tai ripusta puusta purjekangas, koristele juhlapaikka verkoilla, köysillä ja tynnyreillä. Hämärien iltojen valonlähteeksi sopivat hyvin myrskylyhdyt.

Kuva: Pexels

Tarjoile juomat kolpakoissa, kookospähkinöissä tai koristele ne merellisin teemoin. Esimerkiksi karambola-hedelmästä saat turvallisen meritähden lasin reunaan. Grillissä paistuvat nopeasti herkulliset merenelävät, kuten mustekala tai kampasimpukat. Nämä erilaiset grilliherkut kannattaa tarjoilla laivakokin valmistamalla kastikkeella tai dipillä. Kaikki herkut kruunaa tietysti kaukomaita tuodut, eksoottiset mausteet.

Pukukoodi juhlijoille

Kunnon teemajuhlat onnistuvat parhaiten kun juhlijat ovat panostaneet asuunsa. Merirosvotyyliä voi omaan olemukseen hakea muun muassa pussihousumaisilla shortseilla, röyhelö- ja raitapaidoilla. Uskaliaimmat pukeutujat voivat asettaa päähänsä kolmikulmaisen hatun. Naiselliseen merirosvotyyliin käy erityisesti boheeminen, jopa hieman kulunut hame. Rohkeimmat merirosvottaret voivat pukea yläosakseen yksinkertaisen korsetin. Koko juhlakansan komeuden kruunaa tietysti silmälaput, strutsinsulat hatuissa, koukkukädet ja papukaijat.

Osallistu keskusteluun