Lähde:Youtube


Miltä näyttävät hampaat, joita ei ole harjattu 20 vuoteen?

Tämän kaverin henki saattaa haiskahtaa hieman.

Sanotaan, että hampaita olisi hyvä harjata aamulla sekä illalla. Tärkeää olisi harjata hampaat edes kerran päivässä. Kaikki eivät suinkaan kyseisiä neuvoja noudata ja toisilla hampaiden harjaus saattaa jäädä 20 vuodeksi.

Jay on 21-vuotias nuorukainen, joka ei ole harjannut hampaitaan 20 vuoteen eli mitä ilmeisimmin koskaan. Kuten arvata saattaa, hampaat ovat niin huonossa hapessa, että suuta ja takapuolta voi olla äkkiseltään vaikea erottaa.


Jay kertoo kaiken lisäksi nauttineensa elämänsä aikana sellaista ruokaa ja juomaa, joka on erittäin haitallista hampaille. Hammaslääkäreiden tuli pestä ja nuohota Jayn hampaat kauttaaltaan ennen kuin he pystyivät todentamaan kaikki viat, mitä hänen suustaan löytyi.

Hampaista löytyi muun muassa vino pino hammaskiveä, ruoanjätteitä, reikiä ja bakteereita sekä tietenkin ientulehdus. 11 hammasta oli niin huonossa kunnossa, että ne jouduttiin poistamaan.

Lääkäreiden yllätykseksi Jayn juuret olivat kuitenkin yllättävän hyvässä kunnossa, joten suuhun voidaan rakentaa hammasimplantteja ja muita vastaavia vaihtoehtoja.

Tältä Jayn purukalusto näytti ennen minkäänlaisia toimenpiteitä:

Osallistu keskusteluun