Lähde:Youtube


Mikä on täydellinen makuuhuoneen lämpötila 8 tunnin yöunille?

Unen laatu vaikuttaa moniin asioihin.

Nukkuminen on pääosin erittäin mukavaa touhua, mikä saattaa välillä venyä pitkällekin aamupäivään. Toisinaan se voi kuitenkin olla tuskallista, jos unta ei meinaa saada tai jos uni on katkonaista ja sen laatu on huonoa.

Monessa lähteessä kerrotaan, että unen pituus on yksilöllistä. Jos esimerkiksi tavoittelee täydellisiä kahdeksan tunnin yöunia, tulee tutkimuksen mukaan kiinnittää suurta huomiota makuuhuoneen lämpötilaan.


Useimmat nimittäin nukkuvat liian kuumassa huoneessa, jolloin nukahtaminen on vaikeampaa ja unen laatu huonompaa. Asiaan liittyen on tehty hiljattain tutkimus, jonka suoritti Eve Sleeps.

Tutkimukseen osallistui 2000 brittiä, jonka mukaan 50 prosenttia nukkui liian kuumassa huoneessa. Eve Sleepin tutkimuksessa selvisi, että huoneen lämpötilan tulisi olla 16,1 astetta, jotta se olisi täydellinen mahdollisimman hyville yöunille.

Tutkimuksessa selvitettiin myös paras nukkumaanmenoaika, joka on kello 22.39. Jotta uni saataisiin täydelliselle tasolle, tulisi ruutuja, kuten televisioruutua välttää 37 minuutin ajan ennen nukkumaanmenoa.

Osallistu keskusteluun