Lähde:Youtube

LÄHDERD

Jeesusteippi täyttää 75 vuotta! Mistä se sai alkunsa?

Roudarinteippi, jeesusteippi, jesari… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Me kaikki olemme joskus käyttäneet jesaria, ja se on ehkä pelastanutkin jotakin meistä mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla. Mutta mistä tämä teippi on saanut alkunsa?

Jeesusteippi täyttää jo 75 vuotta! Mutta monet meistä eivät tiedä, mistä se sai alkunsa. Vuonna 1942 Toisen Maailmansodan aikaan Yhdysvalloissa eräiden sotilaiden äiti huomasi suuren vian sotilaiden ammuslaatikoissa. Sotilaiden avatessa ammuslaatikoiden kantta, niiden vetimet olivat niin heikkoja, että ne katkesivat helposti, ja saatoivat näin aiheuttaa vaaratilanteita keskellä tulitaistoa.


Sotilaiden äiti kirjoitti tästä saman tien Yhdysvaltojen presidentti Rooseveltille, joka oli samaa mieltä. Presidentti alkoi saman tien yhteistyön Johnson & Johnsonin kanssa. Tästä teipistä tuli ratkaisu ammuslaatikoihin. Teipistä tehtiin superkestävää ja vettä hylkivää.

Tänä päivänä teippiä käytetään korjaamaan mitä tahansa. Tätä ilmastointiteippiä nähdään monissa tilanteissa, kun tarvitaan hieman lisäapua, esimerkiksi ilmastointiputkissa, rispaantuneiden johtojen korjaamisessa ja parhaimmassa (tai pahimmassa) tapauksessa jopa kenkien korjaamisessa.

Mihin sinä olet käyttänyt tätä teippiä?

Osallistu keskusteluun