Valokuvaaja Nicholas Bruno viettää päivänsä normaalisti aivan kuten me muutkin, mutta hänen yönsä ovat selkäpiitä karmivia. 22-Vuotias Nicholas on nyt kärsinyt unihalvauksista jo 7-vuoden ajan, mikä tarkoittaa sitä että hän kokee painajaisensa todentuntuisemmin, kuin tavalliset nukkujat.


Unihalvaus on tila, johon voi joutua silloin, kun uni saavuttaa REM vaiheen. REM unessa kehomme halvaantuvat, jotta emme reagoisi fyysisesti asioihin mitä unissa tapahtuu. Unihalvauksessa keho lamaantuu, mutta mieli pysyy hereillä.

Tämä tapahtuu Brunolle joka yö. Unihalvausten aikana hän näkee voimakkaita hallusinaatioita, jotka ovat yleensä painajaismaisia. Bruno oli 15-vuotias kun unihalvaukset alkoivat ja ne aiheuttivat hänelle unettomuutta ja masennusta, ”Luulin että olin demonien riivaama”.

Kaikki kuitenkin muuttui kun eräs koulun opettajista ehdotti Brunolle että hänen tulisi dokumentoida unensa. Siitä lähtien nuori valokuvaaja on taistellut pelkojaan vastaan luomalla uudelleen kauhistuttavat unensa valokuvina. ”Tämä projekti on auttanut minua ymmärtämään itseäni paremmin.” ”Se antoi minulle voimia selvitä elämässä ja kyvyn puhutella ihmisiä taiteen kautta.” ”Unihalvaukset antoivat minulle siis taiteen, enkä tietäisi missä olisin ilman sitä nyt”.

Lisää infoa: Facebook, Instagram



Tämä 22-vuotias valokuvaaja kärsii unihalvauksista ja luo ne uudelleen kuvina!

Kim -

Osallistu keskusteluun