Fazer on nyt tuomassa markkinoille hyönteisleipää. He maistattivat hyönteisleipää vapaaehtoisilla, ja reaktio oli positiivinen.
Hyönteisruualla on monia etuja, muun muassa sen ekologisuus, eettisyys, monikäyttöisyys ja hyvä ravintosisältö. Esimerkiksi sirkkojen kasvattaminen ja ruokkiminen olisi hyvin ekologista, sillä niiden ruokintaan voidaan käyttää esimerkiksi ylijäämäravinteita. Kasvattamoissa sirkat saisivat elää parvissa, kuten niiden normaalit elinolot vaativatkin, ja niistä pidettäisiin hyvää huolta.
Hyönteisissä on noin 70 % proteiinia, kaikki elimistölle välttämättömät aminohapot, kalsiumia, rautaa, erinomainen omega-3 ja omega-6 -suhde sekä paljon lihaksille ja hermostolle tärkeää B12-vitamiinia. Yleisimpiä ruoissa käytettäviä hyönteisiä ovat sirkat ja jauhomadot.
Fazer on tuomassa hyönteisleivan markkinoille vuonna 2018. Katso alta ihmisten reaktiot tähän leipään! Reaktiot olivat positiivisia, mutta miten sinä reagoisit? Olisitko valmis maistamaan tällaista uutuutta markkinoilla? Vai onko tämä liikaa?