Suklaa-adventtikalenterit ovat olleet olemassa jo vuosia, ja kalenterin hankkiminen on ollut monien perheiden perinne. Mutta nyt on markkinoille tulleet juustokalenterit. Kyllä. Juusokalenterit.
Lontoolainen Annem Hobson, juustobloggaaja (kyllä!), keksi idean, jolla jokainen voi tehdä omat juustokalenterit. Annem on markkinoinut juustokalenteria niin hyvin, että sitä on myyty jo yli 1000 kappaletta. Ajatus on aluksi hyvin hullunkurinen, mutta juustokalenteri voi olla hyvä heille, jotka ovat suklaalle allergisia, ovat diabeetikoita tai muuta vastaavaa. Juusto on ainakin tervellinen(-ish) vaihtoehto suklaalle, vaikkei se olekaan perinteinen.
Tämä saa kyllä miettimään, että kuinka monet vaihtaisivat perinteisen suklaan uuteen juustoon. Ja että missähän tämän juustokalenterin säilyttää 24 päivää. Jääkaapissa?
Annem on miettii keinoa, millä juustokalenterin saisi massatuotantoon.