Lähde:Youtube


Tässä on maailman suloisin eläin! Tiedätkö, mikä se on?

Maailmassa on olemassa monenlaisia eläimiä, joiden olemassaolosta monet meistä eivät ole edes tietoisia. Tässä näemme maailman suloisimman eläimen. Oletko ikinä kuullut sivettihyeenasta?

Sivettihyeena kuuluu hyeenojen sukuun, mikä selittää sen, miksi ne näyttävät niin samalta. Mutta toisin kuin sen luita kaluavat serkut, sivettihyeena ruokailee mieluummin termiiteillä.


Sivettihyeenat ovat kotoisin Itä- ja Etelä-Afrikasta, missä ne asuvat maanalaisissa tunneleissa. Yleensä ne eivät kuitenkaan kaiva tunneleita itse itselleen, vaan asuvat tunneleissa, jotka joku toinen on kaivanut. Ne ovat ujoja ja hiljaisia eläimiä. Talvisin ne nukkuvat päivisin ja liikkuvat pimeän laskeuduttua.

Sivettihyeenoilla on pitkät kielet, joiden avulla ne voivat saalistaa termiittejä. Ne voivat lipaista jopa 300 000 termiittiä päivässä! Sivettihyeenat kasvavat noin ketun kokoisiksi. Ne ovat mitä suloisimpia eläimiä! Nehän kelpaisivat vaikka ihan lemmikeiksikin, ovat ne sen verran suloisia otuksia. Väritykseltään ja olemukseltaan ne todellakin näyttävät hyeenoilta, mutta selvästi siltä kiltimmältä versiolta.

Katso kuvat niistä alta! Haluaisitko tällaisen olohuoneeseesi?

 

Osallistu keskusteluun