Lähde:Youtube


Tämän takia palveluskoiria ei saa silittää ilman lupaa – lue Haileyn tarina!

Flynn-koira auttaa 17-vuotiasta Hailey Ashmorea paljon: se avaa ja sulkee ovia, hakee hänen vanhempansa ja mikä tärkeintä, ilmoittaa mahdollisesta epilepsiakohtauksesta.

Kun Flynn oli 7 kuukautta vanha, vieras häiritsi koiraa ja tahattomasti aiheutti Haileylle vaaratilanteen. Hailey oli vierailemassa isänsä työpaikalla, kun vieras alkoi silittää Flynniä, niin kuin se olisi tavallinen koira.


”Käskin häntä heti lopettamaan,” Hailey kertoo. Mutta tämän pienen hetken aikana Flynn oli menettänyt tilaisuuden varoittaa Haileytä ajoissa tulevasta epilepsiakohtauksesta. Kun Flynn vihdoin varoitti häntä, oli liian myöhäistä.

”Luulin, että minulla olisi 10 minuuttia aikaa ottaa lääke, ehtiä turvalliseen paikkaan ja soittaa apua,” Hailey sanoo, ”valitettavasti minulla ei ollut kuin muutama minuutti, joten sain inhottavan hankauman kasvoihini.”

Palveluskoirat ovat töissä. Ne eivät ole lemmikkejä, joita voi milloin tahansa taputtaa. Hailey pyytää, ettei kukaan jättäisi palveluskoirien liivejä huomiotta, vaan antaisi koirien olla.

Osallistu keskusteluun