Lähde:Youtube

LÄHDEYouTube

Nyt lähtee ja lujaa – 0 – 400 km/h 42 sekunnissa

Käsittämätön nopeus autolla!

Nopeat ja upeat autot ovat aina kiehtoneet tiettyjä ihmisiä ja muun muassa sen vuoksi autoharrastajia ja ammattilaisia löytyy maailmalta paljon. Hiljattain syntyi uusi maailmanennätys ja se antaa aihetta juhlaan.

Ennätyksessä onnistuttiin kiihdyttämään nollasta kilometristä 400 kilometriä tunnissa ennätysaikaan, joka oli tarkalleen 41,96 sekuntia.


Ennätys tehtiin Bugatti Chiron superautolla. Kun mittari näytti 400 kilometrin tuntivauhtia, alkoi kuljettaja jarruttamaan välittömästi. Kaikkiaan Bugatti Chironilla ajettiin 3 112 metriä aina alkukiihdytyksestä viimeiseen renkaan pyörähdykseen jarrutuksen päättyessä.

Kuljettaja ei ollut aivan kuka tahansa, sillä autoa ajoi Juan Pablo Montoya, joka on monelle tuttu muun muassa Formula 1 -autoista.

Vaikka ennätys rikottiin vasta hiljattain, ollaan Bugattilla jo valmistautumassa uuden ennätyksen rikkomiseen. Tavoitteena on kehittää auto, jolla saadaan rikottua maailman nopeimman auton ennätys. Kyseinen ennätys olisi tarkoitus rikkoa vuoden 2018 aikana.

Katso video ennätyksestä:

Osallistu keskusteluun