Lähde:Youtube


Mistä urheilulajeista suomalaiset lyövät vetoa?

Suomalaiset suorastaan rakastavat uhkapelaamista, oli sitten kyse ruotsinlaivan peliluolista tai joka viikkoisesta lottoamisesta. Yksi suosituimmista tavoista lyödä vetoa sekä Suomessa että maailmalla on veikata urheilutuloksia. Suomenkieliset sivut vedonlyöntiin ovat täynnä mahdollisuuksia voittaa rahaa veikkaamalla urheilulajien voittajia, häviäjiä tai muita lopputuloksia.

Koska vetoa voidaan lyödä lähes mistä tahansa urheilusta, saattaa valikoima tuntua aloittelijalle loputtomalta. Toisaalta kokenutkin uhkapeluri löytää aina uutta tekemistä ja oppimista. Useimmat suomalaiset pelaajat valitsevat urheilulajin, josta he ovat jo ennestään kiinnostuneita tai johon on helppoa päästä sisälle.


Jalkapallo on kansainvälisesti suosituin laji urheiluvedonlyönnissä sekä yksi vedonlyöjien ikisuosikki myös Suomessa. Erilaisia turnauksia ja liigoja, joiden tuloksista voidaan lyödä vetoa, on lukuisia. Oletkin saattanut kuulla veikkausliigasta tai vedonlyönnistä jalkapallon MM-kisojen aikaan. Jalkapalloa pidetään kiinnostavana veikkauslajina, koska vedonlyönnin avuksi voi opetella lukuisia eri teorioita. Jos alat lyödä vetoa jalkapallo-otteluista, kannattaa sinun tutustua esimerkiksi kotietuun,  rasitustasoihin sekä tunnettuihin valmentajiin.

Kun pohditaan suomalaista urheiluhistoriaa, nousee jääkiekko heti mieleen. Ei ole ihme, että jääkiekosta lyödään Suomessa vetoa niin maailman kuin paikallisten seurojen tasolla. Vedonlyönti jääkiekosta on hyvin samanlaista kuin jalkapallosta. Sinun tulee keskittyä sekä yksittäisiin pelaajiin että valmentajiin ja joukkueisiin kokonaisuutena.

Kun suomalainen joukkue tai urheilija alkaa pärjätä omassa lajissaan, on koko Suomi yhtäkkiä hänen takanaan. Kuka ei haluaisi lyödä vetoa suomalaisen puolesta! Siksi esimerkiksi koripallo ja lentopallo ovat nousseen suomalaisten vedonlyöjien listoille. Nämä joukkue lajit seuraavat jalkapallon ja jääkiekon vedonlyönnin kaavaa.

Vedonlyönti on tärkeä osa ravikulttuuria ja ravit puolestaan ovat tärkeä osa suomalaisuutta. Ravit ovat kilpa-ajot, joissa hevonen sekä hevoseen kiinnitetyissä vaunuissa oleva ohjaaja, juoksevat voittaakseen. Tiesitkö, että raviurheilu on Suomen suosituimpia urheilulajeja penkkiurheilijoiden keskuudessa? Suomi tunnetaan maailmalla hevosurheilumaana, jonka hevoset sekä niiden ajajat ja hoitajat ovat huipputasoa. Eli pääset panemaan rahasi likoon suomalaisten urheilijoiden ja heidän uljaiden ratsujensa puolesta!

Raviveikkaus tunnetaan myös nimellä Toto. Vaikka hevonen tekee suurimman työn raveissa, lasketaan Toto silti usein urheiluvedonlyönnin piiriin. Voit esimerkiksi lyödä vetoa voittajasta, eri hevosten sijoituksista tai tehdä parivedon eli veikata kumpi kahdesta hevosesta on ensin maalissa.

Moottoriurheilua ja muita kilpa-ajoja ei kannata unohtaa vedonlyönnistä puhuttaessa. Formulat, ralli ja Supercars ovat vain muutamia autourheilun lajeja, joista suomalaiset lyövät vetoa. Voit lyödä vetoa suomalaisten nimien puolesta ajoradoilla kotimaassa tai maailmalla. Vedonlyönti moottoriurheilusta on äärimmäisen yksinkertaista: Kuka sinusta tulee voittamaan tämän kisan? Kuka pääsee palkintopallille?

E-urheilu eli E-sport tai videopeliveikkaus on uudempi lisäys urheiluvedonlyönnin maailmassa. E-urheilu on urheilun genre, jossa pelataan videopelejä joko yksin tai joukkueena. Alaa tuntemattomalle tämä saattaa kuulostaa hassulta, mutta kyse on teknisesti ja strategisesti äärimmäisen haastavista peleistä.

Suomalaisia e-urheilijoita nousee jatkuvasti esiin joko yksin, ulkomaisissa joukkueissa tai pelkistä suomalaisista kootuissa joukkueissa. Vedonlyönnin kohteena on lukuisia erilaisia pelejä, joista useimmat keskittyvät ammuntaan ja vastakkaisen joukkueen kukistamiseen. Vastustajia tai vastustajajoukkueita voi pelissä olla joko yksi tai kymmeniä. Jos sinua kiinnostaa e-sport, aloita lyömällä vetoa esimerkiksi peleistä CS:GO, Fortnite, League of Legends tai Rainbow 6.

Kun olet valinnut sinua kiinnostavimman urheilulajin, on aika tutustua sen maailmaan. Käy esimerkiksi lukemassa urheilulajin tuloksista Veikkauksen sivuilta ja valitse uusi lempijoukkueesi. Mitä enemmän vedonlyöjä tietää lajista, sitä paremmin vedonlyönti yleensä sujuu. Juuri tämä erottaa urheiluvedonlyönnin monista muista uhkapeleistä. Kyse ei ole pelkästä tuurista!

Osallistu keskusteluun