Lähde:Youtube


Hevimetallitähden haastattelu:  tupakasta ja pikavipeistä eroon 

Tupakointi on meille monelle tuttu huono tapa, joka tuhoaa terveyden lisäksi myös läheisten terveyden passiivisen tupakoinnin takia. Myös pikavippikierre on monelle nuorelle ajankohtainen ongelma. Jos eroon pääseminen on hyvin vaikeaa. Tämän takia olemme erittäin innostuneita kun saimme tunnetulta hevimetallitähdeltä sähköpostin, jossa hän kertoi omakohtaisen kokemuksensa siitä kuinka pääsi eroon tupakoinnista ja pikavippikierteestä eroon. Pyysimme häntä lähettämään hieman lisätietoja aiheeseen liittyen ja seuraavassa onkin kokonaisuudessaan vastaukset hänelle lähetettyihin kysymyksiin.

Herra x- addiktin tarina, miten pääsin eroon tupakoinnista ja velkakierteestä.

Kysymys: Miksi päätit ottaa meihin yhteyttä kertoakseen tarinasi?


Vastaus: Olen aina ollut hyvin addiktoituva luonne, tupakoinnin aloitin jo 16-vuotiaana, pyysin vanhempia jätkiä ostamaan röökiä ja pian sitä menikin melkein askillinen päivässä. Kun täytin 18v mukaan tulivat pikavipit, tapana oli etsiä netistä perjantai-illalla halvin pikavippi ja lähteä baariin dokaamaan rahat. Seuraavana iltana olikin sitten taas tili tyhjä, mutta rahaa piti saada röökiin ja viinaan, joten uusi vippi vaan etsintään ja taas radalle. Seuraa aina löytyi musapiireistä dokaamaan, usein arkenakin. Ajattelin kertoa tämän varoittavana tarinana muille nuorille jotka ovat luisumassa samalle tielle.

Kysymys: Ilmeisesti rahahuolet kuitenkin helpottivat jossain vaiheessa?

Vastaus: Kyllä, onneksi olen menestynyt siinä mitä teen, joten keikoista alkoi jossain vaiheessa tulla sen verran massia että sain pikavipit maksettua. Mutta päihteiden käyttö ei kuitenkaan jäänyt missään vaiheessa, päinvastoin, aloin vetämään enemmän viinaa ja röökiä, kun raha ei ollut enää ongelma niin en edes miettinyt miten paljon sitä menee päihteisiin, nautin elämästä, tai ainakin luulin nauttivani, kunnes terveysongelmat alkoivat.

Rahahuolten kadottua alkoivat muut huolet

Kysymys: Kerro tästä hieman lisää?

Vastaus: Yhtenä aamuna heräsin kauheaan vatsakipuun, oksentelin ja olo oli muutenkin huono. Olisin epäillyt krapulaa syyksi mutta juuri silloin en ollut juonu edellisenä päivänä. Menin lääkäriin, minulta otettiin muutama näyte ja minulla todettiin haimatulehdus, joka johtui runsaasta alkoholinkäytöstä.

Kysymys: Pääsit kuitenkin alkoholinkäytöstä eroon?

Vastaus: Kyllä, se itse asiassa oli minulle yllättävän helppoa, minulla oli hyvä tyttöystävä joka uhkasi jättää minut jos en lopeta juomista, se tehosi ja juominen loppui kuin seinään, ymmärrän että kaikilla se ei ole näin helppoa, mutta minulle pahin addiktio oli ehdottomasti tupakointi. Kun juominen loppui niin röökiä meni jo kaksi askia päivässä, korvasin alkoholin jättämää tyhjää oloa röökiä poltamalla.

Kysymys: Ja myös tällä alkoi ilmeisesti olla vaikutusta terveyteesi

Vastaus: Ikävä kyllä, huomasin hengästyväni jo lyhyiden keikkojen aikana, lisäksi ääneni meni myös pari kertaa kesken keikan ja jouduin pitämään pitkän tauon ennen kuin pystyin jatkamaan. Tajusin että tupakointi tuhoaa pian myös terveyteni ohelle elinkeinoni. Oli pakko keksiä joku ratkaisu

Kysymys: Ratkaisun löytäminen ei ilmeisesti ollut kuitenkaan kovin helppoa

Vastaus: Ei todellakaan, ensimmäisenä ratkaisuna aloin tuomaan nuuskaa Suomeen, Se ei kuitenkaan sopinut minulle yhtään. Nikotiininhimo oli niin kovaa, että oli pakko vetää nuuska huuleen välillä kesken keikan. Se kuitenkin alkoi valumaan aina jossain vaiheessa, en välillä itse edes huomannu kun minulla oli hampaat mustana kesken biisin, fanit varmaan luulivat että se on joku mainostemppu. Nuuska suussa on aika inhottavaa vetää biisejä, jos ette usko niin suosittelen kokeilemaan.

Nikotiinipusseista ratkaisu? 

Kysymys: Mutta tähän myös löytyi sitten lopulta ratkaisu?

Vastaus: Kyllä, löysin nikotiininuuska.fi -sivuston nikotiinipussit, Etsin eri makuja tunnetuilta nuuskan valmistajilta ja huomasin että on olemassa myös tupakaton vaihtoehto. Heti hiffasin että tämähän sopii minulle varmaan täydellisesti. Pussit näyttivät sopivan pieniltä, ja eivät tahraa. Pistin tilauksen menemään ja muutaman päivän päästä pääsin kokeilemaan. Nämähän olivat ihan loistavia, ja lisäksi täysin laillisia myös Suomeen tilattuina, helpottin hemmetisti omaa arkea, kun ei tarvinnu juosta haaparannassa koko ajan. Lisäksi pysyivät kesken keikankin huulen alla.

Kysymys: Eivät nämäkään kuitenkaan ihan täysin vaaraton vaihtoehto ole?

Vastaus: Eivät varmasti, mutta paljon terveellisempi vaihtoehto kuitenkin kuin rööki tai nuuska, jossain vaiheessa olisi tarkoitus toki päästä näistäkin eroon.

Kysymys: Kiitos haastattelusta. Onko jotain muuta vielä mitä haluat sanoa.

Vastaus: Etenkin kaikille junnuille voisin lähettää terveiset, että eläkää täysillä, mutta muistakaa myös että pidätte terveydestä huolta, se kun kerran menee niin ei ole ihan helppo päästä takas. Pysykää erossa myös röökistä, viinasta ja pikavipeistä.

Osallistu keskusteluun