Lähde:Youtube

LÄHDEMetro

Big Benin korjauskustannukset tuplaantuivat – onko tämä Britannian ”länsimetro”?

Pitäisi kuitenkin valmistua ajallaan.

Surullisen kuuluisa länsimetrohanke on saanut jo niin monia negatiivisia käänteitä, että se ei enää yllätä ketään. Osa ihmisistä on jopa sitä mieltä, että kyseistä reittiä ei tulla koskaan edes avaamaan. Vain ja ainoastaan tulevaisuus tuo tähänkin mietintään vastauksen.

Rakentamisen salat tai vähintäänkin kustannuksien arviointi ”osataan” selvästi myös muuallakin. Britanniassa Lontoossa sijaitsevan maailman kuulun kellotornin Big Benin korjaukset ovat ikäviä uutisia, kun sen korjauskustannukset ovat yli kaksinkertaistuneet.


Vuonna 2016 Big Benin korjauskustannuksien arvioitiin olevan noin 29 miljoonaa puntaa eli hieman vajaa 33 miljoonaa euroa. Valitettavasti kyseinen summa ei riitä edes puoliksi verrattuna uuteen hinta-arvioon.

Uuden arvion mukaan korjauksiin tarvitaan lisää rahaa vaatimattomat 32 miljoonaa puntaa eli noin 37,5 miljoonaa euroa lisää nostaen kokonaiskustannukset lähes 70 miljoonaan euroon.

Vaikka hinta onkin tuplaantunut, viranomaiset ovat ainakin vielä toistaiseksi sitä mieltä, että korjauksien aikataulu ei ole myöhässä. Big Benin remontin uskotaan valmistuvan neljän vuoden sisään.

Osallistu keskusteluun