Yleensä katsomme valokuvia, jotka on otettu sekunnin sadasosassa, lyhyellä valotusajalla. Mutta nämä kuvat ovat täysin päinvastaisia. Inspiraatiota kerrakseen!

Pitkän valotusajan valokuvien tarkoituksena on lyhyen ajan sijasta näyttää ajan kuluminen. ”Pitkää” aikaa ei voida suoraan määritellä, sillä kaikki riippuu paitsi kuvattavasta objektista, lisäksi objektin valoista ja liikkeestä. Tällaisen upean tuloksen voi saada vain kokeilemalla ja oppimalla. Sanotaan kuitenkin, että jos kuvattavassa objektissa on valoja, tulos on paljon näyttävämpi, kuin esimerkiksi jotain paikallaan olevaa, valotonta objektia kuvattaessa.


Tässä kuvasarjassa näet kokoelman mitä uskomattomampia pitkä valotusajan valokuvia. Se miellyttää silmää, ja kuvat antavat sinulle takuulla inspiraatota omaa valokuvaustasi varten. Puhelimen kameralla ei ihan samaa efektiä voi saada, mutta jos omistat oikean kameran, jonka valotus- ja suljinaikaa voit säätää, niin tässä on ideoita! Aina liikennevaloista helikopterin laskeutumiseen ja huvipuistosta linnunrataan, tässä näet upeita otoksia!

Nyt kamera käteen ja kokeilemaan kuvausta!

1. Ratikka lähtee liikkeelle.


Ammattilainen otti pitkän valotusajan valokuvia – tulos on surrealistinen!

Christa -
HAUSKIMMAT PLAYER

Osallistu keskusteluun