Lähde:Youtube


800 vuotta vanha arkku rikkoontui – turistit laittoivat lapsensa arkun sisälle.

Tyhmyyttä on moneen junaan. Oletko kenties miettinyt, miksi museoissa on pleksilasit suojaamassa arvokkaita taideteoksia? Tai miksi osa museoista on suljettu narulla niin, etteivät vieraat pääse lähelle esineitä? Tässä on syy, miksi.

Historiallinen esine, 800 vuotta vanha arkku, on rikkoontunut perheen laitettua lapsensa arkkuun sisälle valokuvaa varten. Perheellä ei ilmeisesti käynyt mielessä, että 800 vuotta vanha esine saattaa olla hauras. Perhe oli laittanut lapsensa lasivitriinissä olleeseen arkkuun kuavusta varten, ja arkku oli pudonnut jalustaltaan ja haljennut. Tämä arkku on valmistettu hiekkakivestä, ja se on esillä Prittlewellin luostarimuseossa Southend-on-Seassa.


Perhe oli lähtenyt museosta pois ilmoittamatta vahingosta. Turvakamera oli kuitenkin tallentanut tilanteen, ja nyt arkku on otettu pois esiltä korjauksen ajaksi.

Konservaattori Claire Reed sanoo, että hän ei uskonut, että ihmiset yrittäisivät päästä näytteillä olevien esineiden sisälle.

Tämä hiekkakivestä valmistettu arkku on luultavasti ainoaa laatuaan. Se paljastui luostarista vuonna 1921, sisällään munkin luuranko. Prittlewellin luostari perustettiin clunyläisten munkkien toimesta 1200-luvulla.

Katso kuva arkusta alla!

Osallistu keskusteluun