Valokuvaus on tarkkaa taidetta. Oli kyseessä sitten muotokuvaus, maisemakuvaus, hääkuvaus tai vaikka katukuvaus, valokuvaamisen taito ei ole helppoa oppia. Siihen menee aikaa, ja sitä tulee harjoitella paljon. Jotkut ovat tosin synnynnäisiä valokuvaajia. 

Pau Buscato, espanjalaissyntyinen, mutta Norjassa asuva valokuvaaja, on selvästi syntynyt kamera kädessään. Hän ottaa mitä uskomattomimpia valokuvia kaduilla. Kaduilla kuvatessaan hän ei tietenkään voi suunnitella kuvauskohteitaan etukäteen, joten tällaiseen tarvitaa uskomatonta silmää, taitoa ja ajoitusta.


Näissä alla olevissa kuvissa näemme, mitä valokuvaus on parhaimmillaan. Kuvissa näkyy, miten täydellinen ajoitus on sekoitettu täydelliseen kuvaussilmään. Nämä kuvat eivät olleet vahinkoja, vaan taidonnäytteitä. Valokuvaaja sanoo, että hän pitää tästä kuvaustavasta, koska se on niin spontaania.

Pau sanoo, että aloitti katukuvaamisen tarkoituksettomasti. Hän päästi irti kaikista valokuvaamisen normeista ja antoi kameransa käydä vapaasti. Hän sanoo, että se on leikkiä, joka ei koskaan käy tylsäksi. Kuvansa hän on ottanut ympäri maailmaa.

Katso upea kuvasarja kaduilta alta ja jaa kavereille!

#1.


7 über-onnistunutta kuvaa kaduilta – ajoitus on kaikki kaikessa!

Christa -

Osallistu keskusteluun